Tenke på

Skal du motta leksehjelp?
Dette kan det være greit å tenke på

Slik tar du kontakt


 1. Let gjennom vår fagoversikt etter faget du trenger hjelp med. Dersom du ikke finner det du leter etter, kan du se om du finner noe som ligner. Du kan også gjerne kontakte oss med forslag til nye fag eller funksjoner på siden.

 2. Finn en leksehjelper som passer dine behov. De fleste leksehjelperene skriver litt om seg selv og hvordan det passer dem å undervise.

 3. Send en melding til leksehjelperen. Vær tydelig på hva du trenger hjelp med, og hvordan du ønsker å få hjelp. Vær gjerne så spesifik som mulig på hva du synes er vanskelig, og andre viktige detaljer. Eksempler på gode meldinger:

  Melding 1 Melding 2

 4. Vent på svar, og få hjelp. Våre leksehjelpere er her fordi de ønsker å hjelpe deg, men de gjør også dette gratis på sin egen fritid. Dette betyr absolutt ikke at du skal nøle med å ta kontakt, men at den første leksehjelperen du prøver å kontakte ikke nødvendigvis har tid akkurat når du trenger det. Om du føler du har ventet lenge nok med å få svar er det bare å sende melding til en annen leksehjelper under samme fag. Det viktigste er at du får den hjelpen du trenger, så ikke vær redd for å være frempå!

Regler

 • Du skal ikke betale for å motta leksehjelp.

 • Du skal aldri gi bort personlige opplysninger som telefonnummer eller bosted.

 • Spør om hjelp på en måte som du er komfortabel med. Du skal aldri føle deg tvunget til å si ja til videosamtaler, eller vise ansiktet ditt på kamera om du ikke ønsker dette.

 • En leksehjelper skal aldri gjøre leksene for deg, men hjelpe deg å forstå konseptene og komme frem til svaret på egenhånd.

 • Dersom du opplever ukomfortable situasjoner eller misbruk av platformen, oppfordrer vi deg sterkt til å kontakte oss. Vi har nulltoleranse for useriøs bruk av platformen både fra elever og leksehjelpere, og er alltid her for å hjelpe deg. Useriøs bruk av plattformen vil medføre utestengelse.

Hvordan bruke BliFlink.no

 • BliFlink er en åpen platform, der elever og leksehjelpere selv bestemmer hvordan man ønsker å gi eller motta hjelp. Les gjennom beskrivelsen av flere leksehjelpere for for å finne noen med en undervisningsform som passer deg.

 • På BliFlink har du ikke en fast leksehjelper, du spør om hjelp til det du trenger når du trenger det. Dette betyr at du står fritt til å selv velge hvilken leksehjelper du kontakter, og du kan alltids velge å ta kontakt med en ny leksehjelper om den første du kontaktet ikke svarer innen rimelig tid eller ikke kan hjelpe deg med det du lurer på.

 • Selv om du aldri skal nøle med å ta kontakt, ber vi deg om å ikke stille samme spørsmål til mange leksehjelpere over kort tid. Dette tar tiden fra andre som også trenger hjelp.

 • Forsøk å være så tydelig som mulig på hva du trenger hjelp med, og hvordan du ønsker å få hjelp. Ønsker du å få tilbakemelding på en tekst kan det være lurt å dele dokumentet på en måte som gjør at begge kan lese og redigere teksten. For eksempel Google Documents. Dersom du trenger hjelp med oppgaver fra en bok, ta tydelig bilde av oppgavene, og oppgi hvilken bok det er.